Ratten in de tuin

Gepubliceerd op 3 november 2022 om 13:31

Door: GreenRats

 

Mooi dat ik als rattenjager gastvrij onthaald word. Zo ook bij deze recente opdracht. Ik werd benaderd met de vraag of ik iets kon betekenen, omdat er rattenoverlast was in de tuin en de aantallen bleven maar groeien. Van alles was al geprobeerd, er waren zelfs vallen gezet. Niets bleek te helpen en het gebruik van gif was hier niet wenselijk. Maar ondertussen werden er steeds meer gangen gegraven en was er vraatschade. De ratten waren ook op camera te zien; een rattenplaag in wording. In de avond, met een blik door de thermische camera werd dit bevestigd: er bleek sprake van een serieuze populatie. De ratten waren gewoon in de tuin komen wonen en trokken baantjes in de vijver. Aan de slag…

De eerste noodzakelijke stap was het reduceren van de aantallen. Ik ga dan meestal voor de grotere ratten. Omdat ik hier veilig kon werken begon ik met het wegnemen van deze ‘oude rotten’. Dit zorgt ervoor dat de populatie uit zijn doen raakt en zich minder thuis gaat voelen. Met twee sessies was de populatie onder controle. En dan begint het belangrijkste onderdeel van ieder bestrijdingsplan: preventie en wering. Hierbij gaan we ons richten op het wegnemen van gelegenheid. In deze situatie bestaat dat vooral uit het wegnemen van voedselbronnen en nestgelegenheid. Zouden we hier geen aandacht aan besteden dan is het gewoon afwachten tot de ratten uiteindelijk weer terugkomen. Dit is iets waar klanten zelf een belangrijke rol in kunnen spelen. Efficiënte rattenbestrijding doen we samen en is belangrijk om ook overlast in de toekomst voor te blijven. Zonder gif te gebruiken.

Als kers op de taart werd ik tijdens mijn laatste bezoek hartelijk ontvangen met een prachtige blijk van waardering. Wat mooi dat ik als rattenjager iets kan doen waar mensen blij van worden.

 

Peter en Brigitte, bedankt!