Reacties


Vul de *gemarkeerde velden in. Het opgegeven e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reactie plaatsen

Reacties

Just Laurie Sten
13 dagen geleden

Dankjewel Mark, voor jouw hulp om onze Jarno te vangen. Wij vonden het heel leuk om jou te helpen en interessant om naar jou te kijken. Je nam echt de tijd om alles te laten zien en al onze vragen te beantwoorden. Mama kon je ook al snel geruststellen dat er niet een hele familie ratten woonden. Helaas liet Jarno zich niet vangen en herdenken wij hem nu als Jarno P. of J. Pikachu.
Heb je overlast van ratten, neem dan contact op met Mark. Hij zal jullie helpen om het probleem op te lossen.

Ga zo door!!!

Loesanne
13 dagen geleden

Wat een prachtig verhaal en mooie reacties!
Zo kan het dus ook, met uitleg en geduld . Op een humane manier, oog voor de natuur en dieren zonder dierenleed..
Ons kleinkind wil hier een spreekbeurt over houden. Dank voor de goede uitleg. Groet Loesanne

Gert
15 dagen geleden

Als dierenvrienden werden we geconfronteerd met een rat in de tuin. De buren hadden 'm als eerste opgemerkt. Wat bleek, het dier had een gang gegraven, via onze tuin de schutting onderdoor, naar een eigen nest onder het schuurtje van de buren. De buurjongen gaf 'm zelfs een naam, Jarno. Met fruitbomen in beide tuinen wisten we dat Jarno zich in een walhalla van lekkernijen bevond. Toch zaten we er niet op te wachten dat Jarno zich zou voortplanten, want een rattenplaag wil je niet. Mark Op 't Hof van Greenrats bood uitkomst. Wat ons meteen aansprak in zijn aanpak is dat hij op ecologische wijze een te snelle verveelvoudiging van ratten weet te beheersen. Hij spreekt ook liever niet over een plaag, want uit het woord 'ongedierte' blijkt immers geen liefde voor dieren. Mark gaat heel gedegen te werk. Hij begint met ruim de tijd te nemen om ratten te observeren. Met speciale apparatuur kan hij waarnemen of we te maken hebben met een mannetje of een vrouwtje. Vermaakt de rat zich in z'n eentje of is er al een vrijpartij? Mark stelde een plan van actie voor. Zolang een rat nog alleen is, is zijn insteek om de rat te vangen in een grote kooi en de rat uit te zetten in een buitengebied. Dat kan zich herhalen bij wellicht nog een aanwezige rat. Is er echter al sprake van meerdere ratten, dan is het onvermijdelijk om de ratten uit te schakelen. Ze planten zich immers razendsnel voort en dan is de schade niet te overzien, wist hij ons te overtuigen. Mark is zeer goed getraind in het in één keer uitschakelen van een rat, zonder dat het dier er iets van meekrijgt. Doordat hij op meerdere momenten in rustige toestand rond het nest verblijft, bouwt hij contact op met het dier, wint hij vertrouwen en ervaart het dier geen stress. Door uiteindelijk zeer precies gericht te schieten, is de rat in een split second uitgeschakeld. Geen pijn of een langzame dood, wat uit onwetendheid nog wel eens wil voorkomen in het geval mensen -inmiddels verboden- bestrijdingsmiddelen gebruiken. Mark legde ons heel duidelijk en rustig uit hoe hij te werk gaat en dat gaf ons vertrouwen. Daarmee wist hij ons als dierenvrienden ook te overtuigen dat we de ratten niet zo maar konden laten lopen. Em hebben we van hem geleerd hoe belangrijk het is om een voedselbron (los fruit in de tuin) zoveel mogelijk weg te nemen.

Bewoners Zuid-Beijerland.

Ellen Reijns
2 maanden geleden

Ik ben een groot voorstander van de manier waarop Mark de ratten bestrijd, het is zoveel humaner dan gif of klemmen en niet onbelangrijk ook veel beter voor het milieu!
Goed bezig, laten we hopen dat heel de Hoeksche Waard en ( denk groot) Zuid-Holland overstapt op deze manier van ratten bestrijden.

Liset en Dirk
6 maanden geleden

Mark heeft ons fantastisch geholpen met het overlast van ratten op onze zolderverdieping (boven ons plafond maar onder ons dak) en in de spouwmuur. Lastige plaatsen om ratten te verjagen maar Mark kreeg het binnen twee weken voor elkaar! Hierdoor hebben wij ons o.a. breekwerkzaamheden kunnen besparen. Mark is erg deskundig en werkt in alle opzichten betrouwbaar. Mark heeft voor ons maximaal resultaat behaald en dat ook nog eens tegen een zeer schappelijke kosten. Nogmaals veel dank!

Anneloes van Soest
7 maanden geleden

Blijf de uitleg prachtig vinden! Leerzaam en een humane manier van werken. Chapeau!

Arno Kievit
8 maanden geleden

Bij toeval kwam ik de website van Mark tegen.
Aangezien we bij onze varkens steeds vaker en meer ratten tegen kwamen, hebben we zijn expertise en hulp ingeroepen.Mark heeft netjes en duidelijk zijn werkwijze uitgelegd ,en is succesvol aan de slag gegaan .We zijn dan ook zeker zeer tevreden en aangezien dat ,we in de polder wonen zullen we hem voor een beheersbare omgeving zeker in blijven schakelen!

Peter en Bri
9 maanden geleden

Leerzaam stukje weer Mark, over ratten in de winter!

En zo zie je maar weer: ook ratjes hebben hun eigen Kerstmannetje, compleet met mini-sneeuwballetjes ;-)


Mooie winter gewenst!

Peter & Brigitte

Danielle Rodenburg
een jaar geleden

Wij hebben de hulp van Mark ingeroepen, omdat wij ratten hadden in de ren van de kippen en bij het geitenhok. Na handige tips over het voerbeleid en het verjagen van de ratten door Mark is de situatie nu onder controle. Mark komt zo nu en dan nog langs om de situatie zo te houden. Mark is echt een vakman, legt alles goed uit en denkt mee. Kortom ik kan hem iedereen aanbevelen.

Peter en Brigitte
een jaar geleden

Eind Oktober hebben we contact opgenomen met Mark vanwege een ware rattenplaag rondom ons huis.
Nog diezelfde dag kwam hij langs om e.e.a. te bekijken. Rond de schemering kwam hij nogmaals om met een warmtecamera de locaties te op te sporen waar de ratten vaak lopen.
Hierbij werd uitvoerig uitgelegd hoe dat werkt en werd ons deze locaties ook aangewezen.
Na de vraag of wij er interesse in hadden werd ons van alles uitvoerig uitgelegd, en werden ons nuttige tips gegeven hoe we de ratten kunnen ontmoedigen, en waar we op moeten letten. Wij hebben daar veel van geleerd.
Mark is in alles zeer correct en hij kan gepassioneerd over zijn werk vertellen. Ook doet hij nooit iets zonder daar eerst toestemming voor te vragen. Zelfs voor het verplaatsen van wat plantenpotten buiten vraagt hij daar eerst toestemming voor.
De avond van de eerste sessie werd ons van tevoren zeer duidelijk uitgelegd wat zijn werkwijze is, en wat we daar zelf van konden merken.
Het resultaat mocht er zijn : 12 ratten werden er geschoten in krap 3 uur tijd.
Mark is dus naast een innemende persoonlijkheid ook nog eens een prima vakman, die het belangrijk vindt om de dieren zo min mogelijk te laten lijden.
Ook de communicatie met Mark is zeer goed; op elke mail wordt er vrijwel direct gereageerd.
Na de 1e sessie hebben we een week lang slechts 3x een rat gezien, terwijl er voorheen elke avond soms zelfs 7-8 tegelijk rondliepen. De 2e sessie werd al na 1 uur beëindigd omdat er geen ratten meer gespot werden, op een na, die hij dan ook heeft afgeschoten.
Voor iedereen die last van ratten heeft willen wij Mark dan ook van harte aanbevelen.