Nieuw: Ekomille 1000 vangunit

Gepubliceerd op 4 juni 2023 om 18:48

Door: GreenRats

 

Sinds kort ben ik aan experimenteren met een voor mij nieuw systeem: de EKO1000 vangunit. Ook wel bekend als Ekomille of rattenhotel. Wie dat laatste bedacht heeft, weet ik niet want het is alles behave een hotel. Wel is het een efficiënt, veilig en hygiënische systeem, welke meerdere ratten en muizen tegelijk kan afvangen. Uiteraard zonder gif te gebruiken.

Voor mij is dit een waardevolle aanvulling op het bestrijden van ratten met de persluchtbuks. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het afschieten van ratten op korte afstand, de meest efficiënte, humane en duurzaamste oplossing is om rattenpopulaties beheersbaar te krijgen. En die overtuiging is door het opdoen van ervaring alleen maar verder gegroeid.

Toch kom ik ook situaties tegen waar de inzet van een persluchtbuks wat moeilijker is. Normaal wil ik dan nog weleens een mechanische val gebruiken en ik zie de EKO1000 dus meer als een uitbreiding hierop. Prima te plaatsen op bijvoorbeeld maneges en bedrijven. Zo hoop ik nog meer klanten te kunnen bedienen in situaties waar (continue) rattenbestrijding wenselijk is. 

 

Het EKO1000 systeem bestaat eigenlijk uit twee compartimenten. Het bovenste compartiment bevat voer waar de muizen of ratten op af komen. Een sensor detecteert het dier en middels een draaimechanisme komt het in het onderste compartiment terecht. Op deze manier kunnen dieren levend worden afgevangen. Ook kan het gevuld worden met een vloeistof, welke het dier conserveert. Geen stank en geen mogelijkheid om andere ratten of muizen af te schrikken. De unit houdt zelf bij hoeveel dieren er gevangen zijn en dat is handig.

Met dit systeem is de kans op 'bijvangst' minimaal en worden alleen ratten en muizen afgevangen. De unit is zowel binnen als buiten te plaatsen en is ecologisch verantwoord. De aluminium bekisting biedt bescherming en is daardoor ook nog eens minder opvallend aanwezig op het terrein. Omdat het voor mij een nieuw, vernuftig stukje techniek is, heb ik een korte training gehad van Piet van Zuid West Prevent. Het is allemaal geen raketwetenschap, maar toch. Nogmaals dank Piet! Nu kan ik met een gerust hart en kennis van zaken aan de slag met de EKO1000. Ik heb er zin in en wens mijn klanten en mezelf goede vangsten.

EKO1000
EKO1000 bekisting

Foto's: GreenRats


«   »